Αλλεργιογόνα Τροφίμων
Ένα κομμάτι του συνολικού πληθυσμού ταλαιπωρείται από τροφικές αλλεργίες. Μάλιστα φαίνεται, σύμφωνα με έρευνες, ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχει τάση αύξησής τους, ενώ μόνο στα παιδιά, η συχνότητα εμφάνισης των τροφικών αλλεργιών υπολογίζεται ότι φτάνει το 6%.
Η επιμόλυνση ανάμεσα σε διαφορετικές γραμμές παραγωγής είναι η πιθανότερη αιτία ύπαρξης αλλεργιογόνων στη βιομηχανία τροφίμων. Για τον λόγο αυτό ο έλεγχος των τελικών προϊόντων, του εξοπλισμού και του νερού καθαριότητος μπορεί να δώσει πληροφορίες για την αποτελεσματικότητα της διαδικασίας καθαρισμού και τον εντοπισμό των πηγών επιμολύνσεων.
MODERN ANALYTICS: Πρωτοπόρος στις Αναλύσεις Αλλεργιογόνων στην Ελλάδα
Το εργαστήριο MODERN ANALYTICS ξεχωρίζει ως ηγέτης στον τομέα των αναλύσεων αλλεργιογόνων, προσφέροντας την πιο πλήρη και διαπιστευμένη γκάμα ελέγχων στην Ελλάδα. Με προηγμένη τεχνολογία και εξειδικευμένη τεχνογνωσία, διασφαλίζει αξιόπιστα και ακριβή αποτελέσματα, συμβάλλοντας στην ασφάλεια των τροφίμων και τη συμμόρφωση με τις αυστηρότερες κανονιστικές απαιτήσεις. Μέσα από συνεχή εξέλιξη και καινοτομία, αποτελεί σημείο αναφοράς για επιχειρήσεις που επιδιώκουν την ανώτερη ποιότητα και την προστασία των καταναλωτών. Στην Modern Analytics χρησιμοποιώντας τις τεχνικές ELISA και PCR προσφέρουμε τον έλεγχο των αλλεργιογόνων που προβλέπονται από την νομοθεσία ως ακολούθως :
- Αμύγδαλο
- Αυγό
- Γάλα
- Γλουτένη
- Θειώδη
- Καρκινοειδή
- Καρύδι
- Λούπινα


- Μουστάρδα
- Σέλινο
- Σιναπόσπορος
- Σόγια
- Σουσάμι
- Φουντούκι
- Φυστίκι
- Ψάρι